Open Britse Beugelkampioenschappen 2019/2020

Finale OBB 2019-2020

Na zes avonden waarin een recordaantal deelnemers de degens met elkaar hadden gekruist was het eindelijk zover. Op zondag 19 januari 2020, vonden de finales van de Open Britse Beugelkampioenschappen plaats. Van de 45 duo’s waren er nu nog 6 heren en 3 vrouwenduo’s over die gingen strijden om de felbegeerde beker en een jaar lidmaatschap van Beugelclub de Treffers.  Om 13.45 uur werd er eerst door de activiteitencommissie op FIFA-achtige wijze geloot voor de indeling van de herenpoules, waarna om 14.00 uur de strijd losbarstte. En wat een strijd zou het deze middag worden. Onder het toeziend oog van vele toeschouwers werd de ene na de andere spannende wedstrijd afgewerkt, er moest bij één wedstrijd zelfs een heuse shootout aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Tussendoor konden de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers ook genieten van een heerlijk broodje kaas en frikandel. Om 17.30 uur was het moment aangebroken waar velen op hadden gewacht, de dames finale. Anneke Roelofs en Carla Stammen maakten er een geweldige wedstrijd van tegen Anne Cox en Laura Wolters. Anneke en Carla trokken uiteindelijk met 30-24 aan het langste eind en mogen zich nu met trots lid van Beugelclub de Treffers noemen.

Om 18.00 uur waren de heren aan de beurt voor hun finale. Sjaak Leenders en Stef Gommans namen het op tegen misschien wel de verrassing van het toernooi, Oscar  Manders en Carlo van Lier. Helaas kwamen Oscar en Carlo nooit echt in de wedstrijd en de ervaren Sjaak en Stef maakten het snel en koeltjes af met 30-14.

Ook Sjaak en Stef mogen zich nu inschrijven bij Beugelclub de Treffers. Na deze mooie middag werden de prijzen aan alle deelnemers en aan de winnaars uitgereikt door de wethouder van sport, Anget Mestrom. Ze sloot het toernooi waardig af met een mooie speech. Iedereen die dit geweldige toernooi mogelijk heeft gemaakt….bedankt en tot volgend jaar!

De activiteitencommissie