Op zaterdag 8 juni jl. werd in ons clublokaal de finaleronde om het clubkampioenschap 2024 gespeeld. Na 2 energieke en spannende voorrondes waren de 8 finalisten bekend. Bij de loting werden 2 poules samengesteld waarvan de beste 2 doorgingen naar de halve finale. In de eerste halve finale trok Joep Linssen tegen Mark van der Koelen aan het langste eind en in de tweede bleek Jac Lintjens te sterk voor Jac Duijf. In de finale partij kreeg Joep 4 punten voorsprong wegens het verschil in klasse, die Jac echter spoedig vakkundig wegwerkte. Hierna volgde een mooie gelijk opgaande strijd tussen de twee matadoren. Echter toen de 30 punten in zicht kwamen maakte Joep een flatser en enkele verkeerde beslissingen waar “oude rot” Jac gretig gebruik van maakte en de partij won met 30-26. De winnaar kreeg hierna de mooie wisseltrofee uitgereikt door zijn kleinzoon. Jac van harte proficiat met deze geweldige prestatie. De organisatie had voor alle 8 finalisten een mooie prijs beschikbaar gesteld.

Finale Open Britse Beugelkampioenschappen 2023-2024 Op zondag 21 januari 2024 vond in de afgeladen beugelarena de finale plaats van het koppeltoernooi van beugelclub “De Treffers” Maasbree. Er werd op 11 december 2023 begonnen met een recordaantal van 64 koppels. Na de voorrondes waren er nog 8 koppels in de race voor de hoofdprijs. Nadat de kruitdampen van de poulefase en de kruisfinales waren opgetrokken, stonden de koppels Luuk Sonnemans/Stefan Mennen en Rob Wijnands/Mark Henkens in de grote finale. In een zeer spannende en gelijk opgaande wedstrijd kwamen Rob en Mark na 45 minuten als winnaars uit de strijd met 30-26. Onze voorzitter bedankte na afloop alle deelnemers, wedstrijdleiders, tellers, barmedewerkers en organisatie voor het prachtige en zeer geslaagde beugeltoernooi welk uniek is in onze gemeente en ver daarbuiten. De mooie prijzen zoals een unieke hand-gegraveerde beugelschöp voor de finalisten en een jaar lidmaatschap voor de winnaars werden door een echte "hoëgheid" prins Tim II uitgereikt, geassisteerd door zijn adjudanten Daan en Mannie. De beugelsport is op deze wijze weer erg goed gepromoot in Maasbree en omstreken en op de voorgrond getreden. De organisatie hoopt jullie allemaal weer terug te zien in december 2024 voor de volgende uitgave.

Finale clubkampioenschappen 2023 Nadat er op zaterdag 3 juni een abrupt einde kwam aan onze clubkampioenschappen konden we op woensdagavond 25 oktober eindelijk de finalewedstrijden hervatten. Gelukkig waren alle acht finalisten beschikbaar op deze avond om de resterende wedstrijden te kunnen afwerken. Het waren nog spannende partijen aangezien alle acht finalisten nog een kans op de overwinning hadden. Na de poulewedstrijden speelden Hem Hendrix tegen Wiellie Selen en Wim Grommen tegen Peter Peeters de halve finales. De twee winnaars Hem en Wim speelden de finale. Hem was deze avond onverslaanbaar en liet Wim dan ook kansloos met 30-20. Hem van harte proficiat met deze puike overwinning. Het zat er na zoveel jaren deelname aan dit toernooi ook echt aan te komen. Jammer dat je niet meer in competitieverband speelt bij onze vereniging. Veel succes en geluk gewenst in het mooie Meijel. Rectificatie: Ook een groot compliment aan Wim die twee jaar achter elkaar de finale bereikte en bijna voor een unicum had gezorgd. Volgens onze informatie heeft nog nooit iemand 2 jaar achter elkaar het clubkampioenschap gewonnen. Onze informatie was dus niet goed geverifieerd, waarvoor onze excuses aan Koos van Lier en Frank Peters. Koos heeft het namelijk gepresteerd om door de jaren heen 4 finale plaatsen te behalen waarvan 2 op een rij en deze 2 winnend af te sluiten. Frank heeft 5 finale plaatsen behaald, waarvan 4 achter elkaar en 3x winst achter elkaar. Voorwaar een mooie prestatie van beide heren!

We kunnen ook dit jaar weer terugblikken op een zeer geslaagde Treffersdag. Mede door het fantastische weer werd het een memorabele dag voor de leden. We begonnen de dag om 12.30 uur traditioneel met koffie en heerlijke limburgse vlaai van bakkerij Broekmans. Vanaf 12.45 uur vertrokken de eerste groepjes van de ruim vijftig deelnemers per fiets en auto naar Grashoek om bij Kapelkeshof de golfsport onder de knie te krijgen. Na aankomst werd er eerst moed ingedronken en konden we vanaf 14.00 uur beginnen met enkele golfinstructies. Na een kwartiertje inslaan gingen de golfers met goede moed in groepjes van 4 á 5 personen de baan op. De ene groep ging het afslaan van de tee en het putten beter af dan de andere groep. Er vielen gelukkig geen gewonden door de links en rechts rond vliegende golfballen. Na ruim twee en een half uur golfen kwamen Mark van der Koelen, Tommy Vaessen, Hay Sliepen en Wiet Linssen met het laagste aantal slagen als winnaars uit de strijd. Ook Leon Vaessen leverde een “ongelooflijke” prestatie door een ‘hole in one’ te slaan! De winnaars van het toernooi en natuurlijk ook Leon kregen onder luid applaus een golfclinic aangeboden van Kapelkeshof. Zij mogen een keer de baan op met een echte golfer die hun nog meer finesses uit de golfsport zal bijbrengen. Nadat er nog enkele en soms meerdere consumpties waren genuttigd was het tijd om weer in groepjes huiswaarts te keren naar ons clublokaal. Het was een heerlijk fietstochtje in de warme avondzon. Toen we op onze thuisbasis arriveerden waren de gasten voor de avond al volop aan het schransen bij de friteswagen. Ook de golfploeg kon zich nu tegoed doen aan frites met zuurvlees of satésaus en diverse snacks. Toen alle magen goed waren gevuld was het nog lang erg gezellig in ons clublokaal met een lekker drankje. Wij bedanken alle deelnemers voor hun bijdrage en eindigen met de stelling: zonder deelnemers geen “Treffersdag”. Uiteraard ook nog een woord van dank aan onze schuttersvrienden voor het leveren van barpersoneel. De activiteitencommissie: Tommy Grubben, Leon Vaessen, Wiellie Selen en Wiet Crienen.

Op onze sfeervolle en prima verlopen jaarvergadering van 29 juni 2023 werden Mark van der Koelen en Paul Cox gekozen als nieuwe bestuursleden. Joris Wijnen en Mart Duijf namen afscheid als bestuurslid. De nieuwe bestuursleden gaan hun taken voor het penningmeesterschap en het secretariaat overnemen. Dit gaat zeker goed komen. We hadden dit jaar maar liefst zeven jubilarissen: Wiet Linssen en Jo Smits 60 jaar lid van de Treffers!!! Jos Cootjans, Piet Theeuwen en Frank Peters 25 jaar lid van De Treffers! Wim en Mieke Grommen 25 jaar lid van de NBB! In het bijzijn van hun partners werden zij gehuldigd. Omdat Jo Smits niet aanwezig kon zijn werden de bloemen en de onderscheiding bij Jo thuisbezorgd. Ook onze twee Persoonlijk Nederlands Kampioenen Jac Duijf en Hem Hendrix en onze bekerkampioenen van Treffers 5 werden in het zonnetje gezet. Guido Sonnemans werd benoemd in de kascommissie als opvolger van periodiek aftredend lid Jac Lintjens.

De jaarlijkse Treffersdag, een dag die je met hoofdletters in je agenda schrijft vond op 24 augustus jongstleden weer plaats. Op deze zonovergoten dag was er weer een prachtig programma bedacht door de activiteitencommissie. Na een mooie fietstocht, met een record aan elektrische fietsen, werd in Baarlo de Maas bereikt. Nadat dit natuurlijke obstakel door middel van het veer was overwonnen werd het tijd om op de Maashopper te stappen. Drie uur lang voeren we met 69 Treffers aan boord langs de oevers van de Maas, van Steyl tot Arcen. Genietend van het prachtige uitzicht en elkaars gezelschap. Over werkelijk de gehele boot stonden en zaten de Treffers verspreid. Onder het genot van een lekker stuk vlaai, een kop koffie, of een pilsje vlogen de drie uur voorbij. Bij terugkomst in Steyl was men dan ook zeer tevreden, en sommige ook een beetje rood(verbrand). Bij terugkomst in Maasbree werd het barpersoneel meteen aan het werk gezet door al die dorstige monden. Er sloten zich nog meer Treffers aan voor het avondprogramma en dat bracht het totaal op ongeveer 90 deelnemers. Ondertussen arriveerde Snackwagen Maasbree en om 18.30 uur kon men aansluiten voor een heerlijk frietje en diverse snacks. Maar niet voor dat onze voorzitter, Theo van de Beuken, het woord had genomen en nog met een mooie verrassing kwam. Men kon namelijk niet tot 22.00 uur maar de gehele avond gratis drinken. Dit alles om het alweer 80- jarige bestaan van de Treffers te vieren. En de gehele avond gratis drinken laat een Treffer zich niet ontnemen. Het werd nog een warme, gezellige en lange avond aan de Breetse Peelweg. Waarbij traditiegetrouw enkele leden natuurlijk iets te diep in het glaasje hebben gekeken. Iedereen bedankt die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan deze prachtige dag. Tot ziens aan de Breetse Peelweg.