FAQ items aan het laden...
Treffers Nieuws2022-06-17T09:56:09+02:00

Treffers Nieuws

507, 2022

ALV 2022

juli 5th, 2022|

Op de ALV van 30 juni 2022 werden Erik Wijnands en Robbert Schoester gekozen als nieuwe bestuursleden. Mart Duijf was statutair aftredend en werd herbenoemd.

Paul Wijnhoven en Robbert Schoester verlieten de activiteitencommissie.

Robbert nam de voorzittershamer over van Theo van den Beuken en Paul werd benoemd als lid van de kascommissie als opvolger van het aftredende lid Dré Verlinden.

Wiellie Selen en Leon Vaessen werden benoemd als nieuwe leden van de activiteitencommissie.

Jo Duijf werd gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap van De Treffers.

Koos van Lier werd thuis bezocht voor het opspelden van de speld voor het 40- jarig lidmaatschap van De Treffers.

1506, 2022

Jaarverslag De Treffers seizoen 2021-2022

juni 15th, 2022|

Algemeen:
Ook het afgelopen seizoen speelde corona ons nog steeds parten maar met horten en stoten kon toch een volwaardig competitie-seizoen afgemaakt worden. Helaas was het door corona niet mogelijk om een koppeltoernooi (OBB) te organiseren.

Het bestuur vergaderde 12 keer.

Vijf nieuwe leden kwamen zich melden bij de Treffers!

Helaas overleed zeer plotseling ons gewaardeerde en actieve lid Wim Jacobs.
We gedenken Wim en ook de overleden naasten van onze clubgenoten met gepaste eerbied.

De samenstelling van de teams verliep probleemloos met dank aan de teamcommissie.

We speelden met 7 teams in de avondcompetitie en met 1 team in de middagcompetitie.

De activiteitencommissie organiseerde op 30 oktober 2021 een geweldig mooie “Treffersdag”. Na twee jaar kon het weer, zij het onder strikte coronavoorwaarden en helaas zonder partners. Dit keer waren we ’s middags te gast bij schutterij St. Martinus waar we verwelkomd werden met koffie en vlaai waarna de strijd met de buks kon beginnen. Dit bleek voor veel Treffers nog geen gemakkelijke opgave: weinig flatsers, maar wel veel missers. Na een lange strijd mocht scherpschutter Guido Sonnemans zich “Koning van de Treffers” noemen. Na deze middag bij onze sympathieke schuttersvrienden konden we bij ons clublokaal gaan genieten van friet met snacks, verzorgd door Snackwagen Maasbree.  Onder begeleiding van mooie passende muziek, verzorgd door Harvest Moon, hadden we nog een zeer geslaagde avond. Al met al TOP georganiseerd door onze activiteiten-commissie!!

Na enkele malen uitstel kon op 15 september 2021 eindelijk weer eens een ALV georganiseerd worden. Corona weerhield er ons bijna twee jaar van om deze belangrijke vergadering te […]

18-4-2022 NK Beugelen bij De Treffers Maasbree

Een Nederlands Kampioenschap is altijd iets bijzonders, en na alle coronaperikelen en een jaar zonder NK snakte iedereen die de beugelsport een warm hart toedraagt naar een nieuwe editie. En na de spannende voorrondes, die al vanaf november plaatsvonden en gespeeld werden volgens een nieuwe opzet, was het op 10 april eindelijk weer zover. In het volgepakte en sfeervolle clubgebouw van Beugelclub de Treffers te Maasbree vond de finaledag plaats van het NK Beugelen 2022. Al rond 10.30 uur in de vroege ochtend melden de eerste finalisten zich om de spieren los te gooien en het grind onder de voeten te voelen. Na enkele formaliteiten ,zoals de loting, werd de dag plechtig geopend door de wethouder van sport van de gemeente Peel en Maas, mevrouw Mestrom. Waar bij het laatste NK in Hoogeloon nog gestreden werd om de winst in 5 klassen waren er deze editie nog 4 klassen overgebleven. Wie zouden na twee jaar de opvolgers worden van Jan van Dijk, Wim van Sande, Mart Duijf, Peter Kusters, Hay Leijsten en Rob Geelen?
In elke klasse werd door vier spelers gestreden om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen. Ook was er dit jaar voor het eerst een bronzen finale (strijd om de 3 en 4e plaats) per klasse, zodat iedere speler twee wedstrijden zou spelen deze dag. Een mooie toevoeging aan dit toernooi. Alle wedstrijden stonden onder leiding van zeer professionele leidsmannen van de NBB. De uiterst bekwame tellers kwamen uit de gelederen van Beugelclub de Treffers. Behalve van de wedstrijden werd er door het massaal toegestroomde publiek zichtbaar genoten van de gastvrijheid van Beugelclub de Treffers. Deze hadden alles uit de kast getrokken om er een geslaagde dag van te maken. Zo was er, tegen een schappelijke prijs, ook aan de hongerige mens gedacht. Na enkele uren vol spannende halve finales was het duidelijk wie het tegen elkaar op zouden nemen in de finales en wellicht toegevoegd zouden worden aan de eregalerij van de beugelsport. 
In de 4e klasse ging de eindstrijd tussen André van der Mierden uit Hoogeloon en Ger Janssen uit Sevenum. Na een mooie wedstrijd won Ger de partij met 30-20 waardoor Ger zich tot Nederlands Kampioen Beugelen in de 4e klasse mocht kronen. Gefeliciteerd Ger met deze mooie prestatie.
In de 3e klasse was het Jan Haex  uit Stramproy die het opnam tegen één der jongelingen in de beugelsport, Tom Gooren uit Maasbree. Tom speelde overduidelijk een thuiswedstrijd en won de partij met 30-16, wat Tom tot Nederlands Kampioen Beugelen in de 3e klasse maakt. Ook Tom gefeliciteerd en naar horen zeggen heeft deze er nog een gezellige avond van gemaakt.
In de 2e klasse ging de strijd tussen Ralf Beurskens uit Grefrath en Dre Beukers uit Neer. Uiteindelijk was het onze oosterbuur die zich tot Nederlands Kampioen in de 2e klasse mocht kronen na een overwinning van 30-18. Herzliche glükwünsche Ralf.
Weer een treetje hoger, de 1e klasse,  was het Ceriel Joppen uit Maasbree die wellicht ook gebruik zou kunnen maken van het thuisvoordeel. Hij nam het op tegen Stefan Croonenbroek uit Neer. Na een spannende partij won Ceriel met 30-24 en werd daarmee Nederlands Kampioen Beugelen in de 1e klasse. Proficiat Ceriel en er is vernomen dat deze later het licht heeft uitgedaan in het clubgebouw van de Treffers.
En dan de partij waar iedereen toch altijd naar uitkijkt tijdens zo’n finaledag. De finalewedstrijd van de Ere klasse. De dit jaar nog ongeslagen Johan Verest uit Helden bond hier de strijd aan met Onno van Knippenberg uit Neer. En na een zenuwslopende en erg lange partij was het Onno die hier de winst pakte met 30-28 en zich zeker een jaar lang Nederlands Kampioen in de Ere klasse mag noemen. Ook jij natuurlijk van harte gefeliciteerd met deze prestatie, Onno.
Om deze mooie dag met allure af te sluiten was één der Limburgse voetbalhelden ingevlogen om de prijzen uit te rijken namelijk Maurice Graef. De winnaars, de rest van de spelers en alle andere aanwezigen genoten zichtbaar van de prijsuitreiking en van de prijzen die mede mogelijk gemaakt werden door de NBB en Beugelclub de Treffers. Laten we volgend seizoen hopen op wederom zo’n succesvol Nederlands Kampioenschap Beugelen. 
   

30-9-2021

Door corona kon er in 2020 geen ledenvergadering gehouden worden. Maar op 15 september 2021 kon het weer.
We hadden twee jubilarissen. Jo Hendrix en Joep Nijssen waren in 2020 al 40 jaar lid van De Treffers en konden nu eindelijk gehuldigd worden.
Mart Hendrix was statutair aftredend en niet herkiesbaar. We zullen hem als zeer toegewijd bestuurslid erg gaan missen. Gelukkig wil Mart het komende jaar nog heel graag behulpzaam zijn bij het overdragen van zijn taken. Twan Gooren werd gekozen als nieuw bestuurslid en Nol Daams werd herkozen voor een tweede termijn van drie jaar. Sjaak Verbong nam afscheid als lid van de activiteitencommissie.

Het bestuur

22 juli 2021

Beste Treffers,

Met ingang van maandag 9 augustus gaan we weer starten met de trainingen voor alle teams.
Er zal getraind worden op maandag, dinsdag en donderdag.
Op al deze avonden is er ook weer clubavond. Op maandag echter pas vanaf 20.30 uur vanwege de bezetting in het eerste uur van beide banen voor het trainen. Op de overige avonden vanaf 19.30 uur op één baan en vanaf 20.30 uur op beide banen.
Onderstaand is dit allemaal schematisch weergegeven.
Ook de beugelsport heeft helaas als gezelligheidssport te lijden onder alle corona-problematiek. Desondanks hopen we op een mooi seizoen. Wij bedanken alle trainers voor hun toezegging om ons te helpen. Wij wensen iedereen een goede start in het nieuwe seizoen.

Het bestuur

Seizoen 2021-2022

 

Ga naar de bovenkant