FAQ items aan het laden...
Treffers Nieuws2023-06-07T13:17:27+02:00

Treffers Nieuws

1407, 2024

Kampioensreceptie

juli 14th, 2024|

Op zaterdag 22 juni hielden we onze kampioensreceptie:
• Jac Lintjens, persoonlijk kampioen 1ste klasse
• Team 4 (Bart Colbers, Tom Gooren, Tommy Grubben, Robert Hermans, teamcaptain Tom Vaessen en Paul Wijnhoven), kampioen 3de klasse
• Team 5 (Mark vd Koelen, René Peeters, teamcaptain Wiellie Selen, Leon Vaessen, René Wassen, Erik Wijnands en Pieter Lenders), bekerkampioen groep 3.

Genoeg reden dus om er een leuk feestje van te maken. Dat werd het tot in de late uurtjes…en wellicht echt te laat voor sommige.

Voorzitter Robbert Schoester opende de receptie en feliciteerde iedereenmet zijn kampioenschap. Hij stond er ook nog even bij stil, dat Jac niet alleen persoonlijk kampioen was bij de bond maar ook nog clubkampioen 2024.

Na de opening sloten vele familieleden, vrienden, BC de Treffers-leden, sponsors en beugelclubs aan in de rij om iedereen te feliciteren. Ook wethouder Natasja Vaasen was aanwezig om namens het college van de gemeente Peel en Maas (en overbuurvrouw van kampioen Paul W.) de felicitaties over te brengen.

Namens het bestuur van NBB sprak voorzitter Eric Kleynen niet alleen de felicitaties uit, maar ook zijn waardering voor de totale beugelclub zowel sportief als organisatorisch.

Al met al een geslaagde avond waren de kampioenen en het bestuur van hebben genoten!!

1207, 2024

Algemene Leden Vergadering 20 juni 2024

juli 12th, 2024|

Er waren 51 leden aanwezig op de jaarvergadering. Met 56% is dit een mooi aantal, waar menige vereniging alleen maar van komen dromen. Het bestuur had veel punten op de agenda gezet. Enkele punten leiden tot een mooie discussie. Dit toont de betrokkenheid van de leden aan.

Hoewel het ons zowel sportief als financieel goed gaat, stond het bestuur ook stil bij de problemen in de beugelsport in zijn algemeenheid. Diverse verenigingen zien een teruglopend ledenaantal en hebben probleem met een volwaardig competitieteam op te been te krijgen. De bond is dan ook naarstig op zoek naar ideeën om de beugelsport positief weg te zetten en aantrekkelijker te maken.

Het bestuur heeft afgelopen half jaar nadrukkelijk gekeken, hoe we in de toekomst ook financieel de kop boven water kunnen houden. Immers wie zegt, dat we over X-jaren nog zoveel leden hebben. Daarom is er een onderhoudsplan gemaakt door een deskundige zodat inzichtelijk is met welke onderhoudslasten en noodzakelijk onderhoud voor het gebouw we rekening moeten houden de komende jaren.

Het bestuur heeft verder gemeend om de contributie nog steeds gelijk te houden. Wel wordt een consumptieprijsverhoging voor zowel leden als niet-leden per 1 september doorgevoerd.

Verder in de vergadering o.a.:
– Vrijwilligers voor met name extra activiteiten en barwerkzaamheden tijdens verhuur blijft een punt van aandacht.
– Er is een ICT-werkgroep opgericht, die het bestuur gaat adviseren hoe te kunnen zorgen voor een goed werkend netwerk. En zijn bv laptop aan vervanging toe?
– Een aantal leden gaan nieuwe shirts uitzoeken. Hoewel het bestuur sponsoring op de shirts wel […]

606, 2024

Clubkampioenschap 2024 beugelclub “de Treffers” Maasbree

juni 6th, 2024|

Deel-1-64

Op zaterdag 8 juni jl. werd in ons clublokaal de finaleronde om het clubkampioenschap 2024 gespeeld. Na 2 energieke en spannende voorrondes waren de 8 finalisten bekend. Bij de loting werden 2 poules samengesteld waarvan de beste 2 doorgingen naar de halve finale. In de eerste halve finale trok Joep Linssen tegen Mark van der Koelen aan het langste eind en in de tweede bleek Jac Lintjens te sterk voor Jac Duijf.

In de finale partij kreeg Joep 4 punten voorsprong wegens het verschil in klasse, die Jac echter spoedig vakkundig wegwerkte. Hierna volgde een mooie gelijk opgaande strijd tussen de twee matadoren. Echter toen de 30 punten in zicht kwamen maakte Joep een flatser en enkele verkeerde beslissingen waar “oude rot” Jac gretig gebruik van maakte en de partij won met 30-26. De winnaar kreeg hierna de mooie wisseltrofee uitgereikt door zijn kleinzoon. Jac van harte proficiat met deze geweldige prestatie. De organisatie had voor alle 8 finalisten een mooie prijs beschikbaar gesteld.  

 

3105, 2024

Nieuws over de clubkampioenschappen 2024

mei 31st, 2024|

Na twee spannende voorrondes met veel verassingen, hebben de volgende spelers zich geplaatst
voor de finaledag op zaterdag 1 juni a.s.

Jac Lintjens, 1 e klasse
Wim Grommen, 2 e klasse
Wiellie Selen, 3 e klasse
Mark van der Koelen, 3 e klasse
Joep Linssen, 4 e klasse
Jac Duijf, 4 e klasse
Ger Kellenaers, 4 e klasse
Pieter Selen, geen competitie

Wij kijken uit naar een mooie finale dag met mooie en verassende wedstrijden.
Wie wordt de Treffers clubkampioen van 2024.
Aanvang van wedstrijden is om 17.30 uur. Rond 18.30 uur hebben we een kleine maar heerlijke
barbecue georganiseerd.
———————————————————————-
OBB 2023-24
Afgelopen dinsdagavond hebben we de winnaars van het OBB 2023-24 Mark Henkens en Rob
Wijnands uitgenodigd in ons clublokaal. De wisselbeker met een plaatje van de winnaars werd hierbij
alsnog uitgereikt door de voorzitter van de activiteitencommissie.
Beide heren zijn vast van plan om hun titel komend OBB te verdedigen.

711, 2023

Clubkampioenschappen 2023

november 7th, 2023|

Finale clubkampioenschappen 2023

Nadat er op zaterdag 3 juni een abrupt einde kwam aan onze clubkampioenschappen konden we op woensdagavond 25 oktober eindelijk de finalewedstrijden hervatten. Gelukkig waren alle acht finalisten beschikbaar op deze avond om de resterende wedstrijden te kunnen afwerken.
Het waren nog spannende partijen aangezien alle acht finalisten nog een kans op de overwinning hadden. Na de poulewedstrijden speelden Hem Hendrix tegen Wiellie Selen en Wim Grommen tegen Peter Peeters de halve finales. De twee winnaars Hem en Wim speelden de finale. Hem was deze avond onverslaanbaar en liet Wim dan ook kansloos met 30-20. Hem van harte proficiat met deze puike overwinning. Het zat er na zoveel jaren deelname aan dit toernooi ook echt aan te komen. Jammer dat je niet meer in competitieverband speelt bij onze vereniging. Veel succes en geluk gewenst in het mooie Meijel.

Rectificatie:
Ook een groot compliment aan Wim die twee jaar achter elkaar de finale bereikte en bijna voor een unicum had gezorgd. Volgens onze informatie heeft nog nooit iemand 2 jaar achter
elkaar het clubkampioenschap gewonnen.
Onze informatie was dus niet goed geverifieerd, waarvoor onze excuses aan Koos van Lier en Frank Peters. Koos heeft het namelijk gepresteerd om door de jaren heen 4 finale plaatsen te behalen waarvan 2 op een rij en deze 2 winnend af te sluiten. Frank heeft 5 finale plaatsen behaald, waarvan 4 achter elkaar en 3x winst achter elkaar. Voorwaar een mooie prestatie van beide heren!

Bekijk de foto’s hier

De activiteitencommissie

2107, 2023

ALV 2023

juli 21st, 2023|

Op onze sfeervolle en prima verlopen jaarvergadering van 29 juni 2023 werden Mark van der Koelen en Paul Cox gekozen als nieuwe bestuursleden. Joris Wijnen en Mart Duijf namen afscheid als bestuurslid. De nieuwe bestuursleden gaan hun taken voor het penningmeesterschap en het secretariaat overnemen. Dit gaat zeker goed komen.
We hadden dit jaar maar liefst zeven jubilarissen:
Wiet Linssen en Jo Smits 60 jaar lid van de Treffers!!!
Jos Cootjans, Piet Theeuwen en Frank Peters 25 jaar lid van De Treffers!
Wim en Mieke Grommen 25 jaar lid van de NBB!
In het bijzijn van hun partners werden zij gehuldigd.
Omdat Jo Smits niet aanwezig kon zijn werden de bloemen en de onderscheiding bij Jo thuisbezorgd.
Ook onze twee Persoonlijk Nederlands Kampioenen Jac Duijf en Hem Hendrix en onze bekerkampioenen van Treffers 5 werden in het zonnetje gezet.
Guido Sonnemans werd benoemd in de kascommissie als opvolger van periodiek aftredend lid Jac Lintjens.

Algemeen en Sportief jaarverslag 2022-2023

18-4-2022 NK Beugelen bij De Treffers Maasbree

Een Nederlands Kampioenschap is altijd iets bijzonders, en na alle coronaperikelen en een jaar zonder NK snakte iedereen die de beugelsport een warm hart toedraagt naar een nieuwe editie. En na de spannende voorrondes, die al vanaf november plaatsvonden en gespeeld werden volgens een nieuwe opzet, was het op 10 april eindelijk weer zover. In het volgepakte en sfeervolle clubgebouw van Beugelclub de Treffers te Maasbree vond de finaledag plaats van het NK Beugelen 2022. Al rond 10.30 uur in de vroege ochtend melden de eerste finalisten zich om de spieren los te gooien en het grind onder de voeten te voelen. Na enkele formaliteiten ,zoals de loting, werd de dag plechtig geopend door de wethouder van sport van de gemeente Peel en Maas, mevrouw Mestrom. Waar bij het laatste NK in Hoogeloon nog gestreden werd om de winst in 5 klassen waren er deze editie nog 4 klassen overgebleven. Wie zouden na twee jaar de opvolgers worden van Jan van Dijk, Wim van Sande, Mart Duijf, Peter Kusters, Hay Leijsten en Rob Geelen?
In elke klasse werd door vier spelers gestreden om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen. Ook was er dit jaar voor het eerst een bronzen finale (strijd om de 3 en 4e plaats) per klasse, zodat iedere speler twee wedstrijden zou spelen deze dag. Een mooie toevoeging aan dit toernooi. Alle wedstrijden stonden onder leiding van zeer professionele leidsmannen van de NBB. De uiterst bekwame tellers kwamen uit de gelederen van Beugelclub de Treffers. Behalve van de wedstrijden werd er door het massaal toegestroomde publiek zichtbaar genoten van de gastvrijheid van Beugelclub de Treffers. Deze hadden alles uit de kast getrokken om er een geslaagde dag van te maken. Zo was er, tegen een schappelijke prijs, ook aan de hongerige mens gedacht. Na enkele uren vol spannende halve finales was het duidelijk wie het tegen elkaar op zouden nemen in de finales en wellicht toegevoegd zouden worden aan de eregalerij van de beugelsport. 
In de 4e klasse ging de eindstrijd tussen André van der Mierden uit Hoogeloon en Ger Janssen uit Sevenum. Na een mooie wedstrijd won Ger de partij met 30-20 waardoor Ger zich tot Nederlands Kampioen Beugelen in de 4e klasse mocht kronen. Gefeliciteerd Ger met deze mooie prestatie.
In de 3e klasse was het Jan Haex  uit Stramproy die het opnam tegen één der jongelingen in de beugelsport, Tom Gooren uit Maasbree. Tom speelde overduidelijk een thuiswedstrijd en won de partij met 30-16, wat Tom tot Nederlands Kampioen Beugelen in de 3e klasse maakt. Ook Tom gefeliciteerd en naar horen zeggen heeft deze er nog een gezellige avond van gemaakt.
In de 2e klasse ging de strijd tussen Ralf Beurskens uit Grefrath en Dre Beukers uit Neer. Uiteindelijk was het onze oosterbuur die zich tot Nederlands Kampioen in de 2e klasse mocht kronen na een overwinning van 30-18. Herzliche glükwünsche Ralf.
Weer een treetje hoger, de 1e klasse,  was het Ceriel Joppen uit Maasbree die wellicht ook gebruik zou kunnen maken van het thuisvoordeel. Hij nam het op tegen Stefan Croonenbroek uit Neer. Na een spannende partij won Ceriel met 30-24 en werd daarmee Nederlands Kampioen Beugelen in de 1e klasse. Proficiat Ceriel en er is vernomen dat deze later het licht heeft uitgedaan in het clubgebouw van de Treffers.
En dan de partij waar iedereen toch altijd naar uitkijkt tijdens zo’n finaledag. De finalewedstrijd van de Ere klasse. De dit jaar nog ongeslagen Johan Verest uit Helden bond hier de strijd aan met Onno van Knippenberg uit Neer. En na een zenuwslopende en erg lange partij was het Onno die hier de winst pakte met 30-28 en zich zeker een jaar lang Nederlands Kampioen in de Ere klasse mag noemen. Ook jij natuurlijk van harte gefeliciteerd met deze prestatie, Onno.
Om deze mooie dag met allure af te sluiten was één der Limburgse voetbalhelden ingevlogen om de prijzen uit te rijken namelijk Maurice Graef. De winnaars, de rest van de spelers en alle andere aanwezigen genoten zichtbaar van de prijsuitreiking en van de prijzen die mede mogelijk gemaakt werden door de NBB en Beugelclub de Treffers. Laten we volgend seizoen hopen op wederom zo’n succesvol Nederlands Kampioenschap Beugelen. 
   

30-9-2021

Door corona kon er in 2020 geen ledenvergadering gehouden worden. Maar op 15 september 2021 kon het weer.
We hadden twee jubilarissen. Jo Hendrix en Joep Nijssen waren in 2020 al 40 jaar lid van De Treffers en konden nu eindelijk gehuldigd worden.
Mart Hendrix was statutair aftredend en niet herkiesbaar. We zullen hem als zeer toegewijd bestuurslid erg gaan missen. Gelukkig wil Mart het komende jaar nog heel graag behulpzaam zijn bij het overdragen van zijn taken. Twan Gooren werd gekozen als nieuw bestuurslid en Nol Daams werd herkozen voor een tweede termijn van drie jaar. Sjaak Verbong nam afscheid als lid van de activiteitencommissie.

Het bestuur

 

 

Ga naar de bovenkant