Open Britse Beugelkampioenschappen

Beugelen….een eeuwenoude volkssport die nog steeds door jong en oud en in grote getale wordt beoefend. Ook u kunt hier nu mee kennismaken. Beugelclub de Treffers Maasbree organiseert dit jaar de Open Britse Beugelkampioenschappen, voorheen bekend als het Koppeltoernooi. Vorm een duo met een collega, vriend of familielid, geniet van de beugelsport en vergaar eeuwige roem. Bij deze nodigen we families, vrienden, buurtverenigingen en bedrijven uit om deel te nemen aan dit prachtige toernooi. Iedereen is welkom en er zal gestreden worden in een mannen en vrouwentoernooi. Leden van Beugelclub de Treffers zijn uitgesloten van deelname. De wedstrijden zullen plaatsvinden op de volgende data:
1e voorronde:  9, 11, 13 en 18 december 2019. U speelt hiervan één avond.
2e voorronde: 6, 8, en 10 januari 2020. U speelt hiervan één avond.
Finale: 19 januari 2020

Maandag 9 december was het zover. De eerste dag van de voorronde van de Open Britse Beugelkampioenschappen. Met maar liefst 45 teams wordt er dit jaar gestreden! Het was een sportieve en gezellige avond waarin het tot de laatste minuut spannend bleef. De eerste koppels die door zijn naar de 2e ronde zijn bekend:

Oscar Manders en Carlo van Lier
Ton Cauven en Frans Hillen
Jacques Leenders en Jan Verstegen
Harry Hesen en Wilma Kempen
Joep Wijnen en Rik Leenders
Pieter Selen en Wiellie Selen

Morgen, woensdag 11 december, zal de tweede dag van ronde 1 plaatsvinden. Aanvangstijd 19:15, start 19:30.

Alle deelnemers veel succes!

Woensdag 11 dec. was dag twee van de eerste voorronde.

Wederom een gezellige avond waar het tot aan de laatste wedstrijd om spande wie zich veilig speelde voor de 2e ronde die in januari plaats gaat vinden.

In poule D zijn Tom Hoeve / James Egan en Jo Niëns en Jan Duijf door naar de volgende ronde. In poule E mogen Piet van Deurzen / Joep Linssen en Peter Daniels / Wilbert Linssen zich in januari weer melden aan de Breetse Peelweg. In poule F zijn Rob Wijnands / Paul Cox en Peter Peeters / Gerrie Peeters door naar de volgende ronde.

Vrijdag 13 december de derde dag van de 1e voorronde Open Britse Beugelkampioenschappen. Met maar liefst 13 teams en 22 wedstrijden was het een goed gevulde avond! Ook deze avond was het tot de laatste minuut spannend.

In poule E waren de aantal winstpunten discutabel om er voor te zorgen dat Leon/Mark en Ger/Geert door gingen naar de 2e ronde. in poule H, ook wel de poule des doods genoemd, werden de winnaars van vorig jaar uitgeschakeld door Jesse/Koen en Tim/Jeroen. Ook in de damespoule waren de winstpunten cruciaal voor de directe finale plaats. Laura en Anne wisten zich direct voor de finale te plaatsen. Ellen/Moniek en Carla/Anneke mogen in de 2e ronde strijden voor de laatste finaleplaats.

Aanstaande woensdag zal de laatste 1e voorronde gespeeld worden!

De 2e ronde zal op woensdag 8 januari en vrijdag 10 januari gespeeld worden. Tot ziens bij … Beugelclub de Treffers

Woensdag 18 december werden de laatste poule wedstrijden van de 1e ronde gespeeld. Het was een rustige avond met een herenpoule van 5 koppels en een damespoule van 3 koppels. Bij de heren gingen Stef en Sjaak en Harry en Rick met beide 3 overwinningen naar de 2e ronde. Miriam en Bertha gingen in de damespoule met 2 overwinningen direct door naar de finale. Moniek en Floor winsten met 1 overwinning de 2e ronde te  bereiken.

We hebben de 1e ronde er nu opzitten en de koppels die door zijn kunnen zich nu mentaal gaan voorbereiden op de 2e ronde. Ze krijgen hier ruim de tijd voor gedurende de kerstdagen en de jaarwisseling. In 2020 gaan we op 8 en 10 januari weer verder met dit fantastische toernooi.We zijn als organisatie zeer tevreden over het verloop tot nu toe. Het loopt allemaal als een trein.

Mede door de deelnemers die op alle dagen tijdig aanwezig zijn en zich allemaal zeer sportief opstellen. Ook een bedankje richting de baanmeesters en barmedewerkers is zeker op zijn plaats.

Allemaal fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling,
De activiteitencommissie

Finale OBB 2019-2020

Na zes avonden waarin een recordaantal deelnemers de degens met elkaar hadden gekruist was het eindelijk zover. Op zondag 19 januari 2020, vonden de finales van de Open Britse Beugelkampioenschappen plaats. Van de 45 duo’s waren er nu nog 6 heren en 3 vrouwenduo’s over die gingen strijden om de felbegeerde beker en een jaar lidmaatschap van Beugelclub de Treffers.  Om 13.45 uur werd er eerst door de activiteitencommissie op FIFA-achtige wijze geloot voor de indeling van de herenpoules, waarna om 14.00 uur de strijd losbarstte. En wat een strijd zou het deze middag worden. Onder het toeziend oog van vele toeschouwers werd de ene na de andere spannende wedstrijd afgewerkt, er moest bij één wedstrijd zelfs een heuse shootout aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Tussendoor konden de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers ook genieten van een heerlijk broodje kaas en frikandel. Om 17.30 uur was het moment aangebroken waar velen op hadden gewacht, de dames finale. Anneke Roelofs en Carla Stammen maakten er een geweldige wedstrijd van tegen Anne Cox en Laura Wolters. Anneke en Carla trokken uiteindelijk met 30-24 aan het langste eind en mogen zich nu met trots lid van Beugelclub de Treffers noemen.

Om 18.00 uur waren de heren aan de beurt voor hun finale. Sjaak Leenders en Stef Gommans namen het op tegen misschien wel de verrassing van het toernooi, Oscar  Manders en Carlo van Lier. Helaas kwamen Oscar en Carlo nooit echt in de wedstrijd en de ervaren Sjaak en Stef maakten het snel en koeltjes af met 30-14.

Ook Sjaak en Stef mogen zich nu inschrijven bij Beugelclub de Treffers. Na deze mooie middag werden de prijzen aan alle deelnemers en aan de winnaars uitgereikt door de wethouder van sport, Anget Mestrom. Ze sloot het toernooi waardig af met een mooie speech. Iedereen die dit geweldige toernooi mogelijk heeft gemaakt….bedankt en tot volgend jaar!

De activiteitencommissie