Voor alle uitslagen, standen en ranking verwijzen we u door naar de site van de NBB:
www.beugelen.nl

– Week 2


Deze week mogen we in Hegelsom beugelen.
Hegelsom hadden we ook al gezien in de beker dus geen onbekende voor ons dit jaar.

Frank mag vandaag het spits af bijten tegen Jan.
Frank begint goed aan de wedstrijd en krijgt zelfs het initiatief op 8-10. Door een hele mooie bol van Jan word het toch 10-10 terwijl het eigenlijk 10-12 had moeten worden voor Frank. Maar Frank blijft zich goed concentreren maar kan toch niet voorkomen dat Jan met 20-18 voor komt. Er volgt dan nog een ongelukkig moment waardoor het verschil 4 word. Helaas kon Frank de partij niet meer omdraaien en wint Jan de partij met 30-24

2de partij is voor Dennis
Hij flatst gelijk de eerste bol en blijft net voor. Hay laat deze bol niet liggen en kamert deze waardoor Dennis al gelijk 2 punten achterstand heeft.bij 6-4 maakt Dennis een mooie Bol en slaat hij Hay achter door de ring. Waarna Hay er weer gewoon door doet en het weer gelijke partij is( 6-6). Lange tijd blijft Hay 2 punten voorsprong houden het wordt dan ook 22-20. Dennis krijgt de kans om hay zijn Bol te slaan en dit lukt hem ook. Waardoor hij weer gelijke partij maakt. Hay slaat weer terug maar helaas voor Hay heeft hij hierna ook een flatser en kan Dennis 2 beter maken. En hij geeft dit niet meer weg.
Hierdoor zijn beide partijen weer in evenwicht 1-1.

3de partij is Voor Hay, hij mag deze deze week het 1ste versterken namens het 2de.
Hay begint goed aan de wedstrijd en maakt 4-4. Door wat tactische bollen van Erik komt Hay vrij snel 4 punten achter en dan weet je het wel. Helaas wilde het vandaag niet zo lukken en hij kwam Erik ook niet meer bij. Bij alles wat hij probeerde had Erik wel weer een antwoord en het werd dan ook 30-20. Hay evengoed bedankt voor je inzet!

4de Partij is er een tussen Guido en Geert.
Geert had vandaag heel veel moeite met de port. Hij kon er maar niet doorheen komen. Dit was voor Guido wel heel gemakkelijk want hierdoor kon hij al snel uitlopen naar een voorsprong van 10 punten. Het is mooi om te zien dat Guido ook af en toe oplet op de training en vraagt welke bol er speelt. Anders had hij 3x met de verkeerde gespeeld. Geert pakt nog wel een paar punten terug maar kan niet voorkomen dat Guido wint met 22-30. Proficiat Guido.

De laatste partij is voor Joris. Hij mag het opnemen tegen Jan.
Joris begint goed aan de wedstrijd en kan gelijk een kleine voorsprong pakken. Door een flats van Jan kan Joris gelijk 4 punten voorsprong pakken. Hij doet nog wat tactische zetten en weet Jan keer op keer goed dwars te zitten. Jan krijgt de moeilijke bollen en Joris de makkelijke. Waardoor het verschil oploopt tot 8 punten. Dit geeft Joris niet meer weg en hij beugelt de partij heel solide uit en wint met 22-30.

We hebben gewonnen van Hegelsom met 3-2!

Gerard tegen Nol, Gerard neemt direct het initiatief en komt snel 4 punten voor, met goed spel wordt de voorsprong 10 punten, winst met 30-20. Twan tegen Mia, na het opbeugelen is het 4-2 voor Twan, na 15 min. speelt Twan zichzelf in de goot en is het 4-4, daarna gaat het gelijk op via 12-12 naar een ruime voorsprong voor Twan 24-16, Twan wint met 30-20. Jac tegen Bert, Jac speelt geconcentreerd, komt 2 punten beter, geeft Bert geen kans, wint ruim met 30-22. De Treffers staan met 3-0 voor. Nu Peter tegen Kees, tot de16 gaat het gelijk op, daarna een flatser en ongelukkige bol van Peter en de partij is verloren met 30-26. Als laatste Hay tegen Tinus, in een spannende partij komt Hay op 2 punten voorsprong, bij de 8 weer gelijk tot de 24, in het eindspel is Hay de gelukkigste en wint met 30-28. Een prachtige 4-1 overwinning.

Mart Huijs wil graag als eerste aan de gang en is al aan het warm draaien als de overige teamgenoten arriveren in het “kippendorp”. Haantje de voorste dus, maar helaas geen eieren. Mart had de beste vooruitzichten op de winst, maar als je bij 26-26 de verkeerde bol speelt slacht je de kip en gaan de gouden eieren naar de tegenstander in dit geval dus Wil Geertjens (30-26). En dat ook nog in aanwezigheid van familie die helemaal uit America naar Hegelsom overgekomen was.
Als tweede Sjaak Verbong tegen Jan van Dijk uit het dorp waar ze veel eieren in de koók doen. Het was een partijtje waarin Jan iets minder foutjes maakte dan Sjaak en dus ging de winst met 30-20 naar Jan.
Nol heeft weer de pech om in de derde partij de sterkste haan uit het hok als tegenstander te treffen. Kansloos speelt Toon onze nestor naar 30-18. Daarmee blijven dus al drie van de vijf eieren in het nest van Hegelsom.
Als vierde mag Mart Duijf het opnemen tegen de sympathieke Lei Zanders uit dat andere kippendorp “Oeldre”. De partij heeft een vlot verloop met een kort intermezzo van enkele zetten achter de ring. Maar na 20 minuten zijn de eieren gelegd en staat het 22-30 voor Mart.
Als laatste mag Wim aantreden tegen Leo Hesen, die op eieren leek te lopen. Wim had na vorige week ook nog iets goed te maken en dat werd meteen duidelijk. Heel bedachtzaam speelde hij naar een 22-30 overwinning. Al met al toch nog twee eieren geroofd uit het Hegelsomse nest.

Na afgelopen week het seizoen te zijn begonnen met een 4-1 overwinning op Zerum, mochten we deze zaterdag onze eerste thuiswedstrijd spelen van het seizoen, tegen Hoogeloon 2. Vol goede moed op naar de Breetse Peelweg. Helaas was ons team niet compleet vandaag, volgend jaar moet de bond toch maar even rekening houden met de nationale burendag! Gelukkig was onze sterspeler Tom Gooren wel gewoon aanwezig. Afgelopen zaterdag hadden we hem even uitgeleend aan het 1e team, en met succes. Tom nogmaals proficiat, wat prachtig om te zien, iedereen heeft van je genoten. In de wandelgangen hoorde we zelfs dat er links en rechts een traantje werd weggepinkt.
Zo zie je maar weer, sport=emotie!!
(En uiteraard ook een succes voor ons als team, want de transfersom voor “onze” Tom Gooren is opeens verdubbeld van 3 naar 6 vaten bier.)

Toegesneld vanaf de BuurtBBQ op de beruchte Molenstraat mocht Tommy Grubben weer het spits afbijten. Het ging lang gelijk op, beide heren gaven weinig op elkaar toe. Maar helaas.. het wou uiteindelijk niet lukken voor Tommy. Wellicht had hij toch iets te veel biertjes gehad op de BBQ? Of waren het de zenuwen, voor de klassieker vandaag? Volgende keer beter Tom!

Als 2e mocht onze invaller Wiellie, nadat hij eerder op de avond met deTreffers 5 al een verpletterende overwinning had behaald, mocht hij het kunstje nog een keer flikken. Én hij flikte het. Het was een spannende wedstrijd waarbij Wiellie gefocust bleef tot het laatst. Toen de tegenstander te veel bezig was met de volgorde van de beugelballen van de Wiellie, maakte hij zelf een foutje. Dit zorgde ervoor dat Wiellie de 30 op een gemakkelijke manier kon maken. Een mooie 2e overwinning, proficiat en nogmaals bedankt voor het invallen Wiellie!

Toen was het aan zenuwpees Tom Vaessen, zo relaxed als in Zerum, zo zenuwachtig vandaag. Het ging gelijk op, op het begin, maar al snel nam Hoogeloon 2 punten voorsprong. Het speelde zich vooral af rondom de ring, en Tom kon alleen maar volgen. Echte kansen kreeg hij niet, en veel lukte nét niet. Ondanks geen flatsers te hebben gemaakt moest Tom zijn meerdere erkennen. Jammer!

Aan Bart de opdracht om het geheel gelijk te trekken. Ondanks dat het inmiddels al bijna middernacht was nam Bart de tijd. Bijna een uur (!) stonden ze op de baan. Maar het bleef spannend tot de laatste minuut. Beide heren speelden degelijk en gecontroleerd. Maar Bart, die voor de verandering eens niet aan d’n drank zat, had de overmacht en trok de partij naar zich toe. En zo was het weer gelijk!

Bij een 2-2 stand mocht de bewierookte Tom Gooren het veld betreden. Het stond 2-2 maar we wisten dat we eigenlijk al gewonnen hadden. Elke bol die Tom speelde voelde aan als een orgasme. De tissues die langs de baan stonden waren er dus niet alleen voor de tranen
Tom mocht het opnemen tegen toch wel de topper van Hoogeloon 2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden maar Tom vond het wel laat genoeg intussen en beloofde ons om het snel af te gaan handelen. Al snel stond Tom echter op achterstand, wat gebeurde hier? Het zal toch niet…Tom had even een “Max in Singapore” momentje, maar gelukkig was het van korte duur. Hij kreeg de kans om terug te komen en dat deed hij, en net zoals Max deze ochtend nam Tom het initiatief en ging ervandoor. Het ging niet helemaal vanzelf maar hij flikt het gewoon weer. Super-Tom!

Weer een overwinning in de pocket, komende donderdag mogen we alweer, de laarzen aan en op naar Kessel!

Geen verslag ontvangen

Geen verslag ontvangen

Maasbree 7 heeft deze week niet gespeeld.

– Week 1

Eerste wedstrijd na de vakantie.

Het is weer even wennen, na een lange zomerstop heerst de vraag of we het nog wel kunnen of we nog wel weten hoe het spelletje gaat.

Onze eerste wedstrijd is gelijk een lastige en tegen de kampioen van vorig jaar. Neer.

Joris speelt de eerste partij tegen Erik.

Joris begint goed aan de wedstrijd. Het is 4-4 na het op beugelen. Door een slimme zet komt Erik met 4-8 voor. Joris probeert van alles maar het mag allemaal niet baten. Ipv dat hij de achterstand verkleint word zijn achterstand alleen maar groter. Joris had nog wel een mooie bal die hij alleen onder sloeg op de lat. Maar dit alles mocht niet baten. 20-30

2de partij is voor Frank, hij mag het opnemen tegen Onno.

Beide heren deden de eerste ballen erdoor en begonnen ook goed aan de wedstrijd.

Frank kreeg een grote kans om een bol van Onno onder te slaan maar hij stond niet gemakkelijk en dit ging helaas ook niet goed. Deze 2 punten gaf Onno ook niet meer weg, wat Frank ook probeerde.

De eindscore is 22-30 geworden.

3de partij is voor onze invaller Tom. Tom beugelt normaal 3de klas maar wordt vandaag voor de leeuwen gegooid in de wedstrijd tegen Toine. We konden zien dat Tom goed heeft opgelet bij de trainingen. Hij heeft het heel goed gedaan. Hij is niet in moeilijkheden geweest en oogde heel rustig op de baan. Op het laatste moment was het nog wel even spannend. Op beugelen en weten dat je de 30 kunt maken dat is toch niet niks. Eerst de veter strikken en nog 1 keer extra vragen of hij de goeie bol speelde was het raak voor Tom. 30-28! Klasse pot Tom proficiat!

4de partij was voor Dennis. Hij moest het opnemen tegen Stefan die hij nog kon van vorig jaar.

Dennis volgde het voorbeeld van Tom en speelde ook een sterke partij. Hij kende in het begin nog wel een vervelend moment toen Stephan zijn bal achter door de ring speelde en hij dus -2 ging. Hij bleef vervolgens rustig en wist de partij halverwege om te keren. Dit gaf hij vervolgens niet meer uit handen en eindigde partij met 30-26

De laatste partij was voor Guido. Hij mag het opnemen tegen Jochen.

Het begint heel goed aan de wedstrijd beide bollen gaan erdoor. Dat beloofde veel goeds. Guido was geconcentreerd en nam goed de tijd om een beslissing te maken. Hij pakte een kleine voorsprong en daardoor hoefde hij alleen maar te volgen. Op 22-18 is het nog wel even spannend als Jochen in de ring ligt, maar Guido blijft rustig en doet de juiste dingen. Toch word het nog 28-28 en krijgt Jochen nog een kans om de bol van Guido 1meter voor de lat alleen te slaan. Gelukkig voor Guido en ons lukt dit niet en wint Guido de partij met 30-28. Chapeau!

Nu de vakantie er op zit en een geslaagde eerste beker ronde,

beginnen we aan de competitie. We mochten naar het Duitse Grefrath.

Twan bijt de spits af en speelt een goeie partij tot 28 -28 en maakt een fout,

wat hem de duur komt te staan en verliest zijn partij.

Als tweede mag Hay Wijnen de baan op en maakt ongeveer de zelfde fout als Twan

en verliest ook zijn partij met 30 -28.

Daarna Hay Leijsten op de baan. Hij speelt een prima wedstrijd en wint met 26 -30.

Gerard is de volgende. Het gaat goed tot de 18 -18 maar flatst dan en komt op slag.

En dat komt hem duur te staan: hij verliest met 30 -22.

Als laatste Jac en begint met een flats en er volgen er nog meer.

Anders had hij misschien wel gewonnen, maar nu helaas niet en het wordt ook 30 -22.

Er had meer in gezeten vanavond. Hopen dat het zaterdag thuis beter gaat.

Eindelijk konden we weer beginnen aan onze eerste competitiewedstrijd. Door enkele transfers is het even wennen aan de nieuwe teamsamenstelling. Onze leider Mart Hendrix mocht de spits afbijten tegen Wiel Winkelmolen en wees ons meteen de goede weg met een nagenoeg foutloze partij (30-20). Met een feestje in de middag had hij blijkbaar een optimale voorbereiding gehad. In de tweede partij invaller Hay Geerarts tegen Ron Kerbel. Hay had ook al zijn warming-up gehad. Niet met een feestje maar in een partij met zijn eigen team eerder op de avond. Hay komt door enkele flatsers al snel op een grote afstand van 6-12. Ron maakt enkele kleine foutjes en Hay profiteert hier gretig van en komt terug naar 14-16. Een van zijn bollen blijft in de ring hangen. Daar heeft Ron geen antwoord op. En als Hay hierna ook nog met zijn tweede bol beide bollen in een keer door de ring speelt zijn de rollen omgekeerd. Hierna is Ron even de kluts kwijt en na twee flatsers en een misslag waarbij hij zelf de goot in gaat, pakt Hay alsnog vrij gemakkelijk de winst (30-26).

In de derde partij Wim Grommen tegen René Evers. Blijkbaar had Wim de buitenbaan van Deurne nog in gedachten. Daar liepen de bollen iets anders als op de door Jan Ponjé perfect geplaveide lemen ondergrond in onze eigen arena. Wim begint meteen met een flats. Hij speelt even later ook nog zijn eigen bol voor de ring weg. Dat kost hem vier punten. Hierna gaat alles mis en binnen 15 minuten staat er 14-30 op de teller in het voordeel van René. In de vierde partij Mart Duijf tegen Henny Vaes. Het gaat gelijk op tot 8-8. Hierna kan Mart door twee flatsers van Henny een voorsprong opbouwen. Bij de laatste actie in deze partij probeert Henny in een wanhoopspoging zijn tweede bol ver naar de lat te spelen, maar die loopt langzaam de greppel in en hiermee hield hij de eer aan zichzelf. Maar de winst gaat definitief naar Maasbree want de stand komt hiermee op 3-1. In de laatste partij moet Nol als nieuwkomer in deze klasse het opnemen tegen de topper Thei Hendrickx, die vorig jaar de meeste punten voor Grathem binnenhaalde. Nol moet nog een beetje aan het vizier werken. Met te veel flatsers ben je kansloos tegen een routinier als Thei. Al met al een mooie sportieve wedstrijd met een onverwachte overwinning voor ons derde team tegen een tegenstander die vorig jaar nog een klasse hoger speelde. Hay bedankt voor je mooie succesvolle invalbeurt.

Namens Treffers 4 heten wij u van harte welkom bij het beugelseizoen 2023 – 2024. En inderdaad zijn wij ‘gepromoveerd’ van Treffers 5 naar Treffers 4. Mocht u merchandise hebben van Treffers 5, kunt u de witte ‘5’ inkleuren met een blauwe pen.

Inmiddels bijgekomen van de geweldige Treffersdag met een mooie golfactiviteit, hopen we dat we weer de goede schwung gevonden hebben voor aankomende seizoen.

Maar voorgaand aan de eerste competitiewedstrijd is er inmiddels alweer de eerste bekerwedstrijd gespeeld en deze werd gewonnen met 3 winstpartijen van de 4 wedstrijden!

Dan is het nu tijd voor de eerste competitiewedstrijd: Zerum uit op dinsdag 12 september jongstleden. In stijl reden we met Philipe (Renault 5, bouwjaar: “vruuger”; De Renault 5 werd in 1972 gelanceerd met een reclamecampagne met de in Nederland gebruikte tekst “Bonjour, ik ben de Renault 5, ik word ook wel Supercar genoemd!”) naar Zerum. Gelukkig was er een omleiding wegens wegwerkzaamheden dus reden we een toeristische route met een extra Franse chanson door de speakers. Door enkele nostalgische uitdagingen werd de snelheid gemeten door een app, waarbij er maar liefst 41 satellieten nodig waren om de deze supercar bij te houden.

Eenmaal in Zerum aangekomen werden we gewezen op het feit dat de ballen van Zerum waren vervangen door zwaardere exemplaren en dat bleek niet gelogen. Kan Nol hier even met de weegschaal langs gaan? Ook heeft Baan 2 plaats gemaakt voor een prachtige Zerumse weide.

Inmiddels hadden we wat extra support/mentale ondersteuning gekregen van Bart en Mike, die naar Zerum waren afgereisd.

Tommy Grubben mocht het spits afbijten en in de Zerumse ArenA. Het werd een snelle pot welke gelijk tegen elkaar op ging. Hier en daar miste nog even de scherpe wedstrijdmodus, maar dat komt naar gelang van het seizoen wel. Met een paar punten achterstand moest Tommy wat proberen, maar helaas pakte dat niet goed uit. 30 – 24 voor Zerum. Als u denkt tijdens het troostrondje harken: wat kan er nog meer fout gaan? Juistem: u blijft aan de wand haken met de hark met als gevolg dat de hark middendoor breekt.

Gauw verder naar de volgende wedstrijd van Paul Wijnhoven. Dit werd een geconcentreerde partij waarbij het nog even aftasten was naar het beugelgevoel. Paul bouwde een voorsprong van 4 tot 6 punten op dankzij een mooie kamer met optimaal voordeel waardoor beide bollen van de tegenstander weg werden getikt. Daarna was er wat geknommel met vastleggen, deze draaiden allemaal af. Uiteindelijk trok Paul de partij naar zich toe en werd het 26 – 30.

De middenpartij was voor rekening van Robert Hermans. En onze Robert zit direct in de goede schwung dit seizoen. Met de bekerwedstrijd 14 punten goed gemaakt in één partij! En ook deze partij speelde Robert erg sterk. Enkele puike bollen passeren de revue. Een comfortabele voorsprong van 6 punten maakte de dare devil in Robert wel een beetje los, maar de overwinning kwam niet in gevaar. 24 – 30.

De vierde partij was voor onze captain Tom Vaessen. Tom kwam goed uit de startblokken. 2 puike bollen achter elkaar (kort voor de ring voor en een goede port met direct vastleggen voor de volgende port) bezorgden hem een voorsprong van 4 punten. Tom speelde rustig verder en bouwde de voorsprong uit tot 6 tot 8 punten. Het laatste kwart van de wedstrijd was nog een voorstelling ringspel voor gevorderden. Maar de overwinning kwam er: 22 – 30.

De laatste partij was voor onze Tom Gooren. Als vanouds ging hij als een wervelwind over de baan. Hij kreeg zeer goede tegenstand van een welbekende Zerumse in Bree. Geen bol was veilig op de baan van zowel Zerum als Bree. In een rap tempo van 9 minuten sleepte Tom de overwinning binnen 28 – 30.

En de eerste winstmatch (1 – 4) is binnen!

Geen verslag ontvangen

Geen verslag ontvangen

Geen verslag ontvangen